Utmaning - Min barndom

Nästa utmaning. Denna handlar om min barndom.
 
Jag är uppvuxen i Örebro, i ett villaområde som heter Lundby. Där gick jag på Lundbyskolan till årskurs 7 då jag bytte skola. I Lundby var även där jag började spela fotboll, fast där heter laget BK Forward. De valde tillslut att kasta ut oss tjejer från föreningen då dom hellre ville satsa på killarna. Schysst! Vi tjejer började då spela i Vivalla/Lundby IF och det var ju kul även det. Jag minns framförallt när vi åkte iväg till Karlstad på en fotbollscup och vi bodde på en camping. Efter en match så skulle vi gå ner och bada men vi hamnade mitt på en nudiststrand, haha. Minns även att vi spelade Örebrocupen som då var Sveriges näst största fotbollsturnering. Det gick bättre än förväntat om jag säger så och vi gick hela vägen till final (sjuk skräll ska tilläggas). Där fick vi stryk med 2-0 efter att motståndarlaget fått straff efter bara 20 sekunder in i matchen. Sen var det kört. Men härligt minne ändå!
 
(Huset jag växte upp i. Texten fortsätter under bilden)
 
 
Vi bodde i ett rött tvåvåningshus med sex-sju rum, två vardagsrum, ett kök, två badrum m.m. Jag gick inte på dagis som de flesta barn gör, utan jag gick hos dagmamma och när jag var två år så träffade jag Ida som hade samma dagmamma. Hon var då ett år. Vi är nära vänner än idag. Min familj åkte varje sommar till Gotland där vi har en släktgård med fem hus, en stor lada och en stor kohage. Där sprang jag runt varje sommar full med bus och badade i havet. På vintrarna åkte vi istället ibland till Sälen för skidor. Vi hade en kanin som hette Snurre, supersöt men bröt benet om jag minns rätt. Jag var ganska liten då så jag minns inte exakt hur gammal han blev. Efter det skaffade jag ett svart lurvigt marsvin som jag döpte till Kotten. Han fick efter något år en kal fläck på ryggen vilket jag antar hade med en sjukdom att göra så även han lämnade mig på tok för tidigt. Jag minns att jag kollade till honom och trodde att han bara låg och sov, det gjorde han inte.. Vi hade även två underbara katter som var helt olika varandra i personligheten. Sissi, den äldsta katten var fin i kanten. Hon ville inte smutsa ner tassarna när hon var i kattlådan så hon krafsade på kanten istället. Men däremot var hon mysig. Den andra katten, som jag fick döpa till Pepsi men som jag kallade Peppran var rena motsatsen. Hon var minst sagt en klantig katt och på den tiden hade man ju stationära datorer som var ganska stora och breda. På datorskärmen där fläkten var låg hon ofta och sov, men man såg henne glida längre och längre ut. Tillslut hade hon trillat ned på golvet. Hon kunde även försöka hoppa upp på ett fönsterbräde men lyckades ofta hoppa rätt in i fönstret, och det var inte helt ovanligt att hon lyckades ha ned en kruka på golvet. Dessutom var dessa två skönheter innekatter, men som snabbare än blixten lyckades smita ut ibland när man öppnade ytterdörren. Sissi kom alltid tillbaka efter någon timme och man hittade henne ofta klättrandes i träd tvärsöver gatan vid lekplatsen. Man hittade Pepsi i de där träden också, däremot lyckades hon inte klättra ner själv haha..
 
När jag var 14 år så skildes mina föräldrar. Vi lämnade villaområdet och båda mina föräldrar skaffade sig lägenheter ganska centralt. Därr pendlade jag emellan varje vecka i början, för att sedan bo helt hos mamma. Det där med varannan vecka tar ganska hårt på en i den åldern, när man nyligen bytt skola. Man behöver stabilitet och lugn. Det gick lite galet där ett tag men det ordnade upp sig tillslut. Där har ni fått en bild av lite om min barndom. Jag älskar min familj oerhört mycket och jag älskar det där livet jag hade i villaområdet och med alla vänner nära runt omkring sig. Man hade som inga bekymmer då. Allting var roligt.
 
(Skolan jag gick i fram till årskurs 7)
? NICOLE

I Örebro bor jag med! =)
SV: Så jag vet inte om vi tagit solen?? ;D haha. Nej men bor även i Asund och här har solen skinit så fint så :) Inte så kul när man står i en grill men det har gått bra :)
Kramis

? Tess

Tusen tack fina du, vad glad jag blir! :) Kram

sv: jag vet faktiskt inte, jag vill jobba inom media. Flytta utomlands och antingen så studerar jag i sverige innan eller så studerar jag utomlands. Jag vill upptäcka världen med :D hihi
kram♡

? Åsa

Sv: Tack!
Kram

Vilket härligt inlägg :)

? Mia

Låter som en härlig helg! :) Tycker det är så härligt att vara i en stuga (brukar vara i mosters ibland) och koppla av, det blir helt annat än när man är hemma.

Själv ska jag ha en rätt så lugn helg här hemma. Har varit på gymmet och ska promenera iväg till Knalleland om en stund tänkte jag för att inhandla en present till Johan :) Sen imorgon blir det bara vila här hemma och eventuellt ett gymbesök :)

? NICOLE

SV Jo jag gillar staden :) Fin att gå i, mysig, lagom stor :) Gillar även Linköping och de är ju rätt lika varandra som städer :)

Varsågod!

Hur länge är ni kvar i schtaan?:-)

? MALIN

jätteroligt inlägg - superkul att läsa om dig!

Kul att läsa tycker jag, så så kul! :) Hoppas du får en underbar lördag tjejen, kramar på dig!

Underbart med gamla minnen :) kram

Jasså, så snyggt :)

Sv: Haha! Ja gröna slinga kanske dycker upp. Jag har faktiskt tänkt tanken förut! :D Hahaha! Kramis!

Tack för att du delar med dig :)
? NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR