Juliutmaning - Fobier

Fobier är någonting som nästan alla har. Jag är livrädd för ormar. Tycker dom är äckliga och vidriga. När jag var runt 8-10 år så klev jag på en huggorm när jag hoppade runt på klipporna ute på västkusten. Tjejen som var med mig hann rycka tag i mig när den tänkte hugga till (tack och lov) och jag antar att det är sedan dess fobin dykt upp. Jag mår seriöst talat psykiskt dåligt varje gång jag ser en orm, oavsett om det är i verkligheten, på bild eller på film. Jag klarar inte av det.
 
En annan "fobi" jag har är disktrasor. Haha, det låter kanske sjukt men gud vad jag fullständigt hatar disktrasor. Det går bra i 1, ibland 2 dagar sen måste jag hela tiden ha nya för då kan jag bara inte ta i dom mer. Så ni kanske förstår att det går åt en del hemma..
 
En lite större fobi jag har som är grad med ormar är vatten och stora båtar. Där vet jag inte riktigt vad det kommer ifrån då jag älskade vatten när jag var liten. Men kan jag inte se vad som finns under ytan så vill jag inte vara nära vatten. Appropå stora båtar så är dom lika vidriga. Tycker delen som är under vattnet, propellern och ankaret är jätteläskiga haha. Jag klarar inte av att vara ute på däck för jag är fullständigt livrädd för att ramla överbord, och tänk då att hamna i vattnet............ När jag och Oskar testade gå ut på däck för något år sedan när vi skulle till Gotland så slutade det med att jag fick en sån sjuk panikattack så jag bara stod och skakade, grät och kunde inte röra mig. Panikångestattacker är något som jag lidit av i flera år, men dom är bättre nu än förr. Dom började dyka upp när vi bodde i Piteå, det var en ganska tuff tid för mig där. Då kunde jag vakna på nätterna och ha panik och supersvårt att andas. Läskigt sånt där. Tur det inte händer lika ofta längre.
 
Har ni några fobier?
 
 

Hatar också ormar och spindlar, hehe!

Åh, men då måste vi ju ses! :D

? Mia

Ja jag är likadan, har suktat sjukt länge efter den men köper den aldrig då jag blir snål när den kostar så mycket, haha :P

Usch jag gillar inte heller disktrasor. Jag kan röra i min egna men kan verkligen inte röra i andras, tex. den på jobbet, hos Johan, hos mamma osv. Det går bara inte, är någon "spärr", tycker det är så äckligt även fast jag vet att tex. mamma och Johan inte har skitiga/äckliga trasor men det går ändå inte, haha :P

? Anonym

Hah disktrasor alltså? :D

Då delar vi en fobi, ormar, kan inte heller ens se det på bild...bläää :(

Tur disktrasor är billiga då :)

oh ja då blir det extra kul när de sagt de bara skulle ha ett barn och nu skall ha ett till. :) Jag har "bara" två syskonbarn :)

? Emelie

Har nästan intill alla fobier som du har!! sjukt! :o hatar vatten, då det hände en hemskt grej när jag var liten!! och jag hatar ormar värsta som finns usch!!

ja möjligt men man har sina saker och så är det liksom bara... folk borde iaf veta vad de skall ge dig i present haha :)

ja syskonbarn är mys, men en egen liten hemma vore mysigare :)

? Petra

är höjdrädd och tycker det är läskgt att ta prover och sprutor

Intressant att få läsa :) Jag har fobi för karuseller, spindlar och en del höjder och ormar!

Ormar är verkligen den fobin jag har som jag lider värst av. Sen har jag social fobi och en del bacillskräck:(

? Petra

Sv mm det är jobbigt :)

? Petra

Sv mm det är jobbigt :)
? NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR